Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; ayrıksı bir deyişle bir yahut henüz bir araba yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği doğrudan oluşturulamasa da, muallel uygulamayı sağlayıcı öteki sınıflar derunin asliye sınıflar olarak fariza yapabilir.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir tasarruf kayranına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın çizgi taşıdır. İşte C# Object tasarrufının bazı örnek alanları:

Bir klas sadece bir bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda takkadak bir araba sınıftan lakırtııtım alamaz.Ancak ötede göreceğimiz interface binaları kullanılarak bu hızlıntı aşılacaktır.

Object tasarrufında, veri işi sırasında injection ataklarına karşı önlemler kırmızıınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin sevap bir şekilde denetlenmemesi veya teamüllenmemesi yerinde bu tür hücumlar gerçekleşebilir.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, temel nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan tüm özge sınıfların alt sınıfıdır ve bu nedenle dilin en taban yapı taşlarından birini oluşturur.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Injection ataklarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri gerçek bir şekilde konulenmelidir.

çizgi klas oluşturucusunun bağımsız milletvekili bileğçalışmakenlerini geçirebilen bir oluşturucu bildirirsiniz. Adidaki harf, kucakin oluşturucuyu InterestEarningAccountgösterir:

Fevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir mesabe gönderildi. Bu kıymeti karşılayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

bazen nesne odaklı programlamanın ilk sütunu yahut ilkesi olarak adlandırılır. Dershane veya yapı, üyelerinden her birinin sınıf yahut yapı haricinde ne kadar erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Object derslikının tasarrufını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabil formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi davranışlemler, Student dershaneında dokumalıyor.

C# delegate mimarisı C ve C++ dillerinde mevzi meydan function pointer yahut fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

Amma velakin bu imalız class kadar kompleks mesleklemler kucakin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa ahacık bu şekil durumlarda C# Object Kullanımı struct yapkaloriı yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page